Lumoudun luonnosta

 

 

On kevät. Aamuaurinko paistaa. Astelen omassa pihapiirissä kohti jokirantaa. Joen sivu-uoma, uimapaikkamme, on peilityyni. Puut heijastavat veden pintaan, linnut sirkuttavat puissa. Eilisen sateen jälkeen hyvä tuoksu täyttää ilman. Kaikki raikkaus ympärilläni. Vahva kesän odotus. Askeleeni johtaa rannalle, katselen ympärilleni. Aistin ja ihailen – voiko kauniimpaa olla! Luonto on taas puhkeamassa loistoonsa. Jokainen päivä tuo uusia ihailun ja lumoutumisen aiheita. Voi kun aina muistaisin nauttia hetkestä. Katselen ympärilleni ja imen itseeni voimia. Luonto on suuri rikkaus.

– Taina, Ii

Kevät

 

 

Kun avaan silmäni, näen kevään. Ilmassa on raikas tuoksu, aurinko paistaa. Lunta on vielä siellä täällä. Sulava lumi solisee pieninä puroina lätäköihin. Linnut laulavat, ensimmäisiä kukkia on alkanut nousemaan maasta. Puihin on tullut silmuja. Oloni on virkeä, ennen kaikkea keveä. Tuntuu, ettei mikään voi lannistaa. On ihana laittaa kumpparit päälle, puutarhahanskat käsiin ja alkaa istutuspuuhiin.

– Katariina, Keuruu

Luontomuisto

 

 

Kevättalvella, kun lumi alkoi ojien pientareilta sulaa ja tuli pälviä, hangen alta paljastui ”talvehtineita” puolukoita. Söimme niitä lapsena veljeni kanssa ja oi, miten hyvältä ne maistuivatkaan! Menimme aina myöhemminkin keväisin etsimään noita puolukoita. Löysimme aarteitamme aina uudestaan. Kevään valo korosti muiston ihanuutta.

– Tiina, Sulkava, Etelä-Savo

Leskenlehdet

 

 

Avaan silmäni. Olen lempipaikassani luonnossa. Näen pienen laiturin, jolta voin katsella edessäni avautuvaa lahtea. On kevät, ja veden pinnalla on enää pieni jäänriitteitä. Leskenlehdet kurkistelevat vielä hieman kuraisesta, mutta eloon syttyvästä maasta. Luonto ympärillä lupaa lämpeneviä päiviä.

– Ritva, Loviisa